Info dan Regionalne razvojne agencije Jug u Ekonomskoj školi u Pirotu

26. decembra 2022.

Predstavnici Regionalne razvojne agencije Jug posetili su Ekonomsku školu u Pirotu i tom prilikom su u holu škole održali promotivni događaj – Info dan za učenike trećeg razreda. Organizacija Info dana namenjenog studentima na fakultetima, visokim strukovnim studijama, učenicima srednjih škola i učenicima viših razreda osnovnih škola, ima za cilj promociju preduzetništva i preduzetničkog duha, kako bi se đacima približio pojam i značaj preduzetništva, predstavili primeri iz realnog sektora i primeri dobre prakse. 

Tokom Info dana učenici Ekonomske škole Pirot upoznali su sa radom i aktivnostima Regionalne razvojne agencije Jug, informisali o vladinim i nevladinim institucijama i organizacijama kojima mogu da se obrate za pružanje informacija, obuka, konsultacija o programima podrške kada je u pitanju započinjanje ili razvoj privatnog biznisa.

Po završetku usmene prezentacije i razgovora sa prisutnima, učenicima je podeljen adekvatan promotivni matrijal – sveske, olovke, fascikle, koji je izrađen od strane Ministarstva privrede Republike Srbije.