Opština Babušnica raspisuje konkurs za podsticajna sredstva u poljoprivredi

5. jula 2024.

Opština Babušnica raspisuje konkurs za podsticajna sredstva u poljoprivredi

Opština Babušnica, u saradnji sa Regionalnom Razvojnom Agencijom Jug (RRA Jug) i Fondacijom Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID-ovog projekta „Velika mala privreda„, objavila je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava iz lokalnog fonda za razvoj poljoprivredeza 2024. godinu. Konkurs je namenjen fizičkim licima koja su nosioci komercijalnihpoljoprivrednih gazdinstava i bave se proizvodnjom i preradom hrane.

Ukupna raspoloživa sredstva iznose 2.500.000 dinara, a posebno se pozivaju žene i mladinosioci poljoprivrednih gazdinstava da se prijave i iskoriste ova podsticajna sredstva za unapređenje svoje proizvodnje. Pravo na učešće imaju fizička lica čija su poljoprivrednagazdinstva registrovana na teritoriji opštine Babušnica, sa prebivalištem od najmanje šestmeseci na teritoriji lokalne samouprave, i koja ispunjavaju ostale uslove konkursa.

Maksimalan iznos sredstava za nabavku opreme, mašina ili grla iznosi 500.000 dinara saPDV-om, dok je minimalan iznos 50.000 dinara sa PDV-om po poljoprivrednom proizvođaču. Lokalna samouprava subvencioniše nabavku sa 20% nepovratnih sredstava, odnosnomaksimalno 100.000 dinara po poljoprivrednom proizvođaču. Konkurs traje od 5. jula do 5. avgusta 2024. godine.

Informativna sesija sa detaljnim predstavljanjem konkursa za sve zainteresovane biće organizovana u sredu, 10. jula 2024. godine u 12 časova u skupštinskoj sali opštine Babušnica.

Za dodatne informacije o konkursnoj dokumentaciji i uslovima prijave, zainteresovani se mogu obratiti RRA Jug ili posetiti zvanični sajt opštine Babušnica(https://www.babusnica.rs/index.php/konkursi-i-oglasi).

Javni_konkurs_Babusnica_poljoprivreda