Link Up Serbia II – Bela Palanka

13. oktobra 2020.

Opština Bela Palanka nema brojnu dijasporu, ali ima niz prednosti i pogodnosti koje nudi svim potencijalnim investitorima, bilo da su iz ovog ili bilo kog drugog kraja sveta. Predstavnici opštine su na sastanku, u okviru #Paketa_tehničke_podrške za regionalne razvojne agencije i lokalne samouprave pod okriljem projekta #Link_Up!_Serbia_II, podelili sa nama informacije i iskustva o dosadašnjoj saradnji sa dijasporom i razgovarali o svojim potrebama i mogućnostima za ulaganje dijaspore na njihovoj teritoriji.

Već izgrađeni objekti i neizgrađene lokacije za proizvodne pogone uz autoput E-80, odličan geografski položaj na 40 km od Niškog i 100km od sofijskog aerodroma, izvorište mineralne vode „Banjica“, pašnjaci i poljoprivredno zemljište na obroncima Suve Planine pogodni za organsku proizvodnju i lokalna samouprava koja je na usluzi investitorima i građanima su deo ponude potencijalnim investitorima iz dijaspore koju ova opština ima.

Projekat Link Up! Serbia II finansira Austrijska razvojna agencija (ADA), sredstvima Austrijske razvojne saradnje (ADC) u iznosu od 1.669.454 evra. Projekat sprovodi Međunarodni centar za razvoj migracionih politika (ICMPD).

Uključite se u projekat i investirajte u Srbiju!

Link Up Serbia II - Bela Palanka 2