RRA JUG učesnik panela ODRŽIVI RAZVOJ – NAŠA ZAJEDNIČKA BUDUĆNOST

16. oktobra 2023.

Naša Dragana Stojanović bila je učesnik međuopštinskog okruglog stola – razmena znanja i iskustava jedinica lokalne samuprave koji je organizovan 4. oktobra 2023. u Leskovcu, i okupio je predstavnike gradova i opština iz jugoistočnog regiona Srbije.

Među prisutnima su bili predstavnici 11 gradova i opština, uključujući Gadžin Han, Merošinu, Ražanj, Svrljig, Niš, Surdulicu, Bosilegrad, Bujanovac, Leskovac, Lebane, Vlasotince i Pirot. Cilj ovog skupa bio je omogućiti razmenu mišljenja i iskustava u primeni principa i ciljeva održivog razvoja definisanih u Agendi za održivi razvoj do 2030. u kreiranju lokalnih politika koje su od suštinskog značaja za svakodnevni život građana ovog regiona.

Na okruglom stolu prezentovan je primer dobre prakse u strateškom planiranju iz Pirota, naglašavajući transparentnost, inkluzivnost i fleksibilnost u procesu planiranja, gde je Regionalna razvojna agencija Jug pružila kompletnu podršku u izradi Plana razvoja i srednjoročnih planova.

Okrugli sto je ukazao na potrebu za saradnjom građana, lokalnih vlasti i države, kako bi se efikasno rešavali izazovi održivog razvoja na jugoistoku Srbije. 

Više detalja o ovoj vesti na https://sdgs4all.rs/2023/10/16/odrzivi-razvoj-nasa-zajednicka-buducost/