Predstavljanje rezultata lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede

30. juna 2022.

Fondacija Ana i Vlade Divac predstavila je 23. juna 2022. u Vranju rezultate rada 9 Lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede, a tom prilikom potpisani su i ugovori sa 15 novih korisnika Lokalnog fonda sa područja ovog grada.

Podrška je omogućena kroz projekat „Lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede“ koji Fondacija sprovodi u okviru USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Lokalni fondovi realizuju se zajedničkim ulaganjima Fondacije Ana i Vlade Divac i lokalnih samouprava, i u partnerstvu sa regionalnom razvojnom agencijom, a korisnici su u obavezi da vrate iznos u roku od tri godine, bez kamate, kako bi novi proizvođači mogli da koriste sredstva u okviru narednih ciklusa projekata.

Regionalna razvojna agencija Jug je u patnerstvu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac formirala 3 revolving fonda u opštini Svrljig, Ražanj i Dimitrovgrad, a u planu  je pokretanje novih fondova na teritoriji Nišava Toplica, Pirot u saradnji sa drugim zainteresovanim lokalnim samoupravama. 

Regionalna razvojna agencija Jug,  RRA Zlatibor, opštine Prijepolje i Brus, su na panel u diskusiji i uz aktivno učešće prisutnih, predstavile svoja iskustva i značaj formiranja poljoprivrednog revolving fonda.

Više na: https://divac.com/Vesti/3257/Poljoprivrednici-u-Vranju-podrzani-sa-5-miliona.shtml