Podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede u Opštini Dimitrovgrad

28. maja 2024.

Podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede u Opštini Dimitrovgrad

U duhu saradnje i podrške razvoju lokalne zajednice, Regionalna razvojna agencija Jug, u partnerstvu s lokalnom samoupravom Dimitrovgrada i Fondacijom Ana i Vlade Divac, te uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu objavila je Konkurs za podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede opštine Dimitrovgrad u 2024. godini.
Cilj ovog konkursa je podržati poljoprivrednike koji žele da unaprede svoje poslovanje kroz primenu novih tehnologija, održive prakse ili diverzifikaciju proizvodnje. Ukupna raspoloživa sredstva za ovu inicijativu iznose 2.800.000,00 dinara.
Na konkursu mogu da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva s teritorije opštine Dimitrovgrad za podsticaje za nabavku:
• Nove i polovne opreme i mehanizacije nabavljene u registrovanim firmama;
• Kvalitetnih priplodnih (umatičenih) grla i pčelinjih matica;
• Sertifikovanih sadnica voća i loznih kalema (vinove loze);
• Izgradnju i opremanje objekata za čuvanje i skladištenje voća i povrća;
• Izgradnju i opremanje objekata za smeštaj goveda, živine, svinja, ovaca i koza;
• Izgradnju specijalizovanih objekata za preradu poljoprivrednih proizvoda (pušnice, sušionice, destilerije i sanitarni prostorije).
Pravo učešća po ovom konkursu imaju fizička lica – nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva s aktivnim statusom, koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Dimitrovgrad.
Maksimalan iznos podsticaja po ovom konkursu je 400.000,00 dinara sa PDV-om. Korisnici podsticajnih sredstava imaju pravo na 30% bespovratnih sredstava, dok je preostalih 70% potrebno vratiti u roku od tri godine od potpisivanja ugovora sa Regionalnom razvojnom agencijom Jug.
Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular možete pronaći na zvaničnoj internet stranici opštine Dimitrovgrad ovde.
Ovim konkursom se pruža prilika poljoprivrednicima da unaprede svoje poslovanje i doprinesu ekonomskom razvoju opštine Dimitrovgrad.
Spremni smo da podržimo vaše ideje i investicije!