Link Up Serbia II – Pirot

7. oktobra 2020.

Grad Pirot je primer lokalne samouprave koja je aktivnim radom na unapređenju poslovnog okruženja uspela da privuče značajan broj investitora, a Slobodna zona Pirot je među najuspešnijima u Evropi već duži niz godina.
Predstavnici grada Pirota su danas sa nama na sastanku u okviru #Paketa_tehničke_podrške za regionalne razvojne agencije i lokalne samouprave pod okriljem projekta #Link_Up_Serbia_II podelili informacije i iskustva o dosadašnjoj saradnji sa dijasporom i razgovarali o prioritetima razvoja, potrebama i mogućnostima za ulaganje dijaspore na njihovoj teritoriji.
Ulaganje u turističku infrastrukturu na Staroj Planini, poljoprivredu, pre svega stočarstvo i proizvodnju zdrave hrane, pogone za obradu metala koji bi opsluživali velike kompanije koje posluju na ovoj teritoriji kao i mogućnost ulaganja u javno-privatna partnerstava u oblasti usluga koje pruža lokalna samouprava su deo ponude potencijalnim investitorima iz dijaspore koji grad Pirot ima.

Projekat Link Up! Serbia II finansira Austrijska razvojna agencija (ADA), sredstvima Austrijske razvojne saradnje (ADC) u iznosu od 1.669.454 evra. Projekat sprovodi Međunarodni centar za razvoj migracionih politika (ICMPD).

Uključite se u projekat i investirajte u Srbiju!